T. 06 40 96 08 67

E. info@voortmanschilderwerken.nl

Profiteer van extra korting in de zomerweken!

Winter is coming: Zo bereid je je schilderwerk voor

Met de winter in aantocht is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je schilderwerk goed beschermd is tegen de koude en natte weersomstandigheden. Door je schilderwerk goed voor te bereiden, kun je voorkomen dat het beschadigd raakt en langer meegaat. Hier zijn een paar tips om je te helpen je schilderwerk winterklaar te maken.

Controleer je schilderwerk

Voordat je begint met voorbereidingen, is het belangrijk om te controleren of er beschadigingen zijn aan je schilderwerk. Kijk of er bladders, scheuren, afbladderingen of andere tekenen van slijtage zijn. Repareer eventuele beschadigingen voordat je begint met voorbereiden.

Reinig je schilderwerk

Zorg ervoor dat je schilderwerk schoon en vrij is van vuil, stof, vet en andere verontreinigingen. Gebruik een zachte borstel of spons en lauwwarm water om het oppervlak schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het schilderwerk kunnen beschadigen.

Schuur het oppervlak

Schuur het oppervlak lichtjes om het te egaliseren en eventuele ruwe plekken glad te maken. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en een glad resultaat. Gebruik fijn schuurpapier om beschadigingen of oneffenheden te verwijderen.

Bescherm je schilderwerk

Nadat je het schilderwerk hebt gereinigd en geschuurd, is het belangrijk om het te beschermen tegen de winterse weersomstandigheden. Breng een geschikte primer aan en een hoogwaardige verf die geschikt is voor het materiaal van het schilderwerk. Vergeet niet om ook de randen en hoeken goed te schilderen om het gehele oppervlak te beschermen.

Vermijd schilderen bij slecht weer

Als het regent, sneeuwt of te koud is, is het niet raadzaam om te schilderen. Verf droogt niet goed op vochtige oppervlakken en kan bij lage temperaturen niet goed uitharden. Wacht op een droge en warme dag om te schilderen.

Met de bovenstaande tips kun je je schilderwerk goed voorbereiden op de winter en ervoor zorgen dat het langer meegaat. Het is belangrijk om tijdig te beginnen met de voorbereidingen om beschadigingen en slijtage te voorkomen. Met de juiste voorbereidingen kun je genieten van een mooi en duurzaam schilderwerk in elk seizoen.