T. 06 40 96 08 67

E. info@voortmanschilderwerken.nl

Profiteer van extra korting in de zomerweken!

Wat zijn de beste kleuren voor je interieur? Tips van Voortmanschilderwerken

Een nieuw likje verf kan wonderen doen voor de uitstraling van je interieur, maar het kiezen van de juiste kleuren kan nog best een uitdaging zijn. Want hoe kies je de juiste kleuren die passen bij de stijl van je huis én die ook nog eens goed bij elkaar passen? In deze blog geven we je tips voor het kiezen van de juiste kleuren voor je interieur.

  1. Kies een kleurenpalet: Begin met het kiezen van een kleurenpalet voor je hele huis. Kies 2-3 basiskleuren en voeg daar een paar accentkleuren aan toe. Door een kleurenpalet te kiezen, creëer je een samenhangend geheel.

  2. Houd rekening met de functie van de ruimte: Denk goed na over de functie van de ruimte. In de slaapkamer wil je misschien een rustgevende sfeer creëren, terwijl je in de keuken juist voor een vrolijke en energieke sfeer wilt gaan.

  3. Test kleuren uit: Twijfel je over een bepaalde kleur? Test deze dan eerst uit op een klein stukje muur. Zo kun je goed zien hoe de kleur uitpakt in de ruimte en of deze goed past bij de andere kleuren.

  4. Maak gebruik van contrast: Door contrast aan te brengen in je kleurkeuze kun je bepaalde elementen extra benadrukken. Bijvoorbeeld door een donkere muur te combineren met lichte accessoires of andersom.

  5. Kijk naar de lichtinval: Houd bij het kiezen van kleuren ook rekening met de lichtinval in de ruimte. Een kleur kan er heel anders uitzien in natuurlijk licht dan in kunstmatig licht.

Het kiezen van de juiste kleuren voor je interieur kan lastig zijn, maar met deze tips kom je al een heel eind. Twijfel je nog steeds? Onze schilders denken graag met je mee en kunnen je adviseren over kleuren en kleurcombinaties die passen bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.