T. 06 40 96 08 67

E. info@voortmanschilderwerken.nl

Profiteer van 20% Winterkorting op Schilderwerk! Vraag nu Buiten Schilderwerk aan voor 2025!

Houd je schilderwerk fris en stralend deze zomer: Tips voor het onderhouden van je schilderwerk

Zodra de zomer aanbreekt, wil je natuurlijk genieten van je tuin en buitenleven, maar vergeet niet dat je schilderwerk ook aandacht nodig heeft. De zomer is namelijk de perfecte tijd om het schilderwerk van je huis te inspecteren en eventueel bij te werken. Met deze handige tips houd je je schilderwerk fris en stralend deze zomer.

  1. Inspecteer je schilderwerk regelmatig

Loop regelmatig om je huis heen om het schilderwerk te inspecteren op beschadigingen zoals scheuren, bladderen of verkleuring. Als je deze problemen op tijd ontdekt, voorkom je dat er vocht in de ondergrond kan trekken en eventueel houtrot of andere schade veroorzaakt.

  1. Maak het schilderwerk schoon

Het schilderwerk kan na verloop van tijd vuil worden door stof, vuil, insecten of vogelpoep. Maak het schilderwerk schoon met een zachte borstel en lauw water met een beetje zeep. Spoel het schilderwerk goed af en droog het af met een zachte doek. Hiermee voorkom je dat vuil en vocht zich vastzetten in het schilderwerk en zo eventueel schade veroorzaken.

  1. Onderhoud je tuin

Onderhoud je tuin goed, vooral de beplanting in de buurt van het schilderwerk. Takken en bladeren kunnen schuren tegen het schilderwerk en beschadigingen veroorzaken. Zorg er ook voor dat er geen water blijft staan bij de buitenmuren of raamkozijnen.

  1. Bijwerken en schilderen

Als je beschadigingen hebt ontdekt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk bij te werken. Zo voorkom je verdere schade aan het schilderwerk. Schuur de beschadiging licht op en maak het oppervlak schoon. Breng de juiste verf aan en laat het goed drogen. Als je het hele schilderwerk wilt vernieuwen, is de zomer een goede tijd om dit te doen. De droge en warme omstandigheden zijn ideaal om het schilderwerk goed te laten drogen.

Door deze tips op te volgen, blijft je schilderwerk mooi en goed beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Zo kun je deze zomer onbezorgd genieten van je tuin en je prachtig onderhouden huis!