T. 06 40 96 08 67

E. info@voortmanschilderwerken.nl

Profiteer van extra korting in de zomerweken!

Houtrot reparatie

Wij helpen u graag met

Houtrot reparatie

Laat je niet overrompelen door houtrot in ons vochtige klimaat, een vaak voorkomend euvel in kozijnen en deuren. Deze ongewenste gast, veroorzaakt door een schimmel die zich diep in het hout nestelt, gedijt in vochtige omstandigheden. Maar er is goed nieuws – jij hoeft je niet neer te leggen bij de schade. Met onze gespecialiseerde houtrot reparatie, zetten we het verval stop en geven we jouw houtwerk een nieuw, gezond leven. Zet de eerste stap naar een duurzame oplossing – klik hier en red je hout vandaag nog!

Houtrotreparatie in pand Deventer.

Gaatjes en scheuren

Houtrot herkennen

Als eerst is het noodzaak om de houtrot te herkennen. Hoe zou je het anders kunnen verhelpen? Om houtrot te herkennen heb je geen bijzondere spullen en gereedschap nodig. Het blote oog volstaat in de meeste gevallen al. Wanneer je kleine gaatjes en/of scheuren in het oppervlakte ziet, kan dit wijzen op houtrot. Je kunt dit wel controleren door met gereedschap of een ander stuk hard metaal over het oppervlak te schrapen. Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak dit te verhelpen.

Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak de houtrot zo snel mogelijk hersteld wordt om verdere schade te beperken. Net als met vele andere zaken geldt ook hier: hoe eerder je het houtrot opmerkt, hoe groter de kans op een goed resultaat. Ook kun je houtrot het best laten verhelpen door een specialist. Voortman schilderwerken is specialist in houtrot verhelpen en staat graag voor je klaar. Wanneer je ervoor kiest je houtrot door ons te laten behandelen, gaan wij als volgt te werk. Allereerst onderzoeken wij waar de houtrot zich bevindt. Vervolgens verwijderen we het houtrot van het kozijn en behandelen we het kozijn met een speciaal middel: epoxyplamuur. We plamuren het daarna dicht, schilderen het kozijn en voil√°, jouw kozijn is weer zo goed als nieuw en ziet er piekfijn uit!

Inspecteren

Houtrot voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook voor houtrot. Het is daarom verstandig om ieder jaar het schilderwerk te laten inspecteren door een specialist. Hoewel u de inspectie zelf kunt verzorgen is het ook mogelijk om dit door Voortman schilderwerken te laten doen.

Houtrot reparatie in Apeldoorn. We zien hier een klein beetje houtrot bij het raam.

Daarmee heb je ook direct een betrouwbare partner voor het moment wanneer er opnieuw schilderwerk dient plaats te vinden. Dit dient namelijk sowieso iedere tien jaar te gebeuren en in bepaalde gevallen zelfs eerder. Heb jij houten kozijnen en wil je houtrot herkennen, verhelpen of voorkomen? Dan is Voortman Schilderwerken de juiste partner voor u.

Wat vinden onze klanten

Referenties

Wij willen al onze klanten meer dan tevreden houden, dit is ook te zien in onze geweldige score. Wij voeren ons werk met passie en liefde uit en wij zijn super blij dat wij dit met jullie mogen delen!

Lammert Kroes
Lammert Kroes
2023-03-15
Wij zijn bijzonder tevreden ook de omgang met schilders was erg prettig, kwaliteit van het werk is perfect.
Prive Prive
Prive Prive
2023-01-13
Beste van Overijssel en omstreken. Schuurt en lakt als de beste.
Adri Stoop
Adri Stoop
2023-01-12
Wij zijn zeer tevreden over Voortman Schilderwerken. We hoopten dat ze half januari de werkzaamheden konden uitvoeren, maar ze kwamen zelfs eerder dan gedacht. Wat ons overigens uitstekend uitkwam! Ze hebben prima werk geleverd en alles keurig achter gelaten. Afspraak is afspraak. Daar houden we van. Als we ooit weer een schilderklus hebben weten we waar we zijn moeten. Voortman Schilderwerken: heel erg bedankt!
Niels Heijink
Niels Heijink
2023-01-09
Vanaf het eerste contact heel prettig. Zondags contact formulier ingevuld, de dag erna werd al contact opgenomen en na bezichtiging op vrijdag direct een uitgebreide, nette offerte ontvangen. Eerste week van januari zijn de vakmensen begonnen en na een week hard, maar wel netjes werken was mijn appartement weer super strak geschilderd. Ook alle beschadigingen die ik had aangewezen zijn netjes hersteld. Schilders zijn zeer beleefd, communicatie verliep prima en ben heel blij met het resultaat wat ze hebben opgeleverd. Zeker een aanrader Voortman schilderwerken!
Wes Rodriguez
Wes Rodriguez
2023-01-05
Top team! Goede en snelle service. En leveren altijd mooi werk afūüĎĆ
Charlotte Sara
Charlotte Sara
2022-12-05
Galed Voortman en zijn team hebben het buitenschilderwerk van onze woning uitgevoerd. Het houtwerk is van kleurstelling veranderd: van donker naar licht. Het geeft de woning een andere en frisse uitstraling. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat. De mannen zijn professioneel, vakkundig, netjes en vriendelijk. Tijdens het project werden we goed op de hoogte gehouden over de voortgang. De communicatie is goed, dat is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, helaas. We bevelen Voortman Schilderwerken van harte aan. En willen bij deze nogmaals onze dank uitspreken aan het team.
Eric Van der Swan
Eric Van der Swan
2022-11-23
Professioneel schildersbedrijf, komen de afspraken na en waren de gehele klus stipt op tijd. Pluspunt ze werken zeer secuur en netjes
Arjan Scholten
Arjan Scholten
2022-11-22
Gewoon een goede schilder Doet wat hij belooft en levert net werk. Aanwezige houtrot is vakkundig hersteld. Werken ook zeer netjes en laten geen rommel achter. Zeker een aanrader.
Tomek
Tomek
2022-11-18
Volgende keer geen kanker flyers op mijn vooruit doen als het regent. Kreeg m amper van m'n raam af

Houtrot reparatie

Vakwerk

Het is misschien verleidelijk om over een aangetaste plek heen te schilderen, maar verstandig is het niet. Op het eerste gezicht ziet het houtwerk er weer mooi uit, maar dat is slechts tijdelijk. Binnen korte tijd vormen zich vochtblazen op het hout of gaat de verf bladderen. De beste oplossing is om een houtrotreparatiemiddel te gebruiken, of het hout (deels) te vervangen. De zomer is een ideale periode voor houtrot reparatie. Het kale hout, waaruit de houtrotplek is weggehaald met een beitel of verfkrabber, moet namelijk eerst goed drogen. Pas daarna kan het gezonde hout verder bewerkt worden met een houtrotreparatiemiddel, primer en grondverf. Na de droogtijd kan het houtwerk afgelakt worden met een goede, vochtbestendige verfsoort. Houtrot reparatie is nog altijd vakwerk. Na de reparatie helpen wij je ook met het schilderwerk, zowel binnen als buiten.

Wij zijn voornamelijk actief in en rondom Deventer, Zutphen en Apeldoorn + 50km. 

Buitenschilder in Deventer - Laurens Rambonnet

Schilderwerken

Schildersbedrijf houtrot herstellen Zwolle

Houtrot reparatie

Glaszetten in Deventer

Kitten & glaszetten

Traprenovatie