Houtrot reparatie

Wij helpen u graag met

Houtrot reparatie

In ons natte klimaat is houtrot een veelvoorkomend probleem, vooral in kozijnen en deuren. Houtrot wordt veroorzaakt door een schimmel die zich in het hout nestelt. In eerste instantie komt dit door vocht. Vooral hout dat continu vochtig blijft, gaat snel rotten. Gelukkig is houtrot reparatie goed mogelijk! 

Gaatjes en scheuren

Houtrot herkennen

Als eerst is het noodzaak om de houtrot te herkennen. Hoe zou je het anders kunnen verhelpen? Om houtrot te herkennen heb je geen bijzondere spullen en gereedschap nodig. Het blote oog volstaat in de meeste gevallen al. Wanneer je kleine gaatjes en/of scheuren in het oppervlakte ziet, kan dit wijzen op houtrot. Je kunt dit wel controleren door met gereedschap of een ander stuk hard metaal over het oppervlak te schrapen. Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak dit te verhelpen.

Wanneer je last hebt van houtrot is het noodzaak de houtrot zo snel mogelijk hersteld wordt om verdere schade te beperken. Net als met vele andere zaken geldt ook hier: hoe eerder je het houtrot opmerkt, hoe groter de kans op een goed resultaat. Ook kun je houtrot het best laten verhelpen door een specialist. Voortman schilderwerken is specialist in houtrot verhelpen en staat graag voor je klaar. Wanneer je ervoor kiest je houtrot door ons te laten behandelen, gaan wij als volgt te werk. Allereerst onderzoeken wij waar de houtrot zich bevindt. Vervolgens verwijderen we het houtrot van het kozijn en behandelen we het kozijn met een speciaal middel: epoxyplamuur. We plamuren het daarna dicht, schilderen het kozijn en voilá, jouw kozijn is weer zo goed als nieuw en ziet er piekfijn uit!

Inspecteren

Houtrot voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook voor houtrot. Het is daarom verstandig om ieder jaar het schilderwerk te laten inspecteren door een specialist. Hoewel u de inspectie zelf kunt verzorgen is het ook mogelijk om dit door Voortman schilderwerken te laten doen.

Daarmee heb je ook direct een betrouwbare partner voor het moment wanneer er opnieuw schilderwerk dient plaats te vinden. Dit dient namelijk sowieso iedere tien jaar te gebeuren en in bepaalde gevallen zelfs eerder. Heb jij houten kozijnen en wil je houtrot herkennen, verhelpen of voorkomen? Dan is Voortman Schilderwerken de juiste partner voor u.

Wat vinden onze klanten

Referenties

Wij willen al onze klanten meer dan tevreden houden, dit is ook te zien in onze geweldige score. Wij voeren ons werk met passie en liefde uit en wij zijn super blij dat wij dit met jullie mogen delen!

5/

5

5/5

Beoordelingen uit Google – 53 klanten

Houtrot reparatie

Vakwerk

Het is misschien verleidelijk om over een aangetaste plek heen te schilderen, maar verstandig is het niet. Op het eerste gezicht ziet het houtwerk er weer mooi uit, maar dat is slechts tijdelijk. Binnen korte tijd vormen zich vochtblazen op het hout of gaat de verf bladderen. De beste oplossing is om een houtrotreparatiemiddel te gebruiken, of het hout (deels) te vervangen. De zomer is een ideale periode voor houtrot reparatie. Het kale hout, waaruit de houtrotplek is weggehaald met een beitel of verfkrabber, moet namelijk eerst goed drogen. Pas daarna kan het gezonde hout verder bewerkt worden met een houtrotreparatiemiddel, primer en grondverf. Na de droogtijd kan het houtwerk afgelakt worden met een goede, vochtbestendige verfsoort. Houtrot reparatie is nog altijd vakwerk.

Schilderwerken

Houtrot reparatie

Kitten & glaszetten

Traprenovatie